Fly-drive 'Ontdek Semana Santa in Salamanca en omstreken'

In heel Spanje en andere Spaans Sprekende landen wordt de Semana Santa gevierd. Een speciale week voor veel Spanjaarden, velen katholiek, hoewel ook door niet katholieken deze week vaak als bijzonder wordt ervaren. Families komen bij elkaar, men gaat terug naar geboorteplaatsen en verenigingen maken zich op om met elkaar deze week te vieren.

Week vol erfgoed, traditie en schoonheid

Deze fly-drive 'Ondek de Semana Santa in Salamanca en omstreken', voert u naar een aantal steden in Castilië en Léon. Eeuwenoude steden met tradities en monumenten ontstaan in de Middeleeuwen. Ervaar de Semana Santa in Ávila, Segovia en Zamora en uw standplaats Salamanca. De steden die wij voor u hebben uitgezocht hebben stuk voor stuk een verhaal te vertellen. Niet alleen over de Semana Santa maar ook over hun roemruchte geschiedenis waarbij eeuwenoude monumenten stille getuigen zijn van wat er zich hier ooit heeft afgespeeld. Deze steden hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en het ontstaan van Spanje. Een unieke combinatie van verschillende eeuwenoude culturele aspecten: sociaal, religieus, architectuur, schilder- en beeldhouwkunst.

De Semana Santa (Heilige Week) is in de late Middeleeuwen ontstaan als een gemeenschappelijke uiting om het leven en sterven van Jezus Christus te gedenken. De emoties van de Semana Santa worden uitgebeeld in vele indrukwekkende processies. Deze reis laat u de eeuwenoude tradities en de pracht van talloze processies, die in honderden jaren nauwelijks veranderd zijn, ervaren met op de achtergrond het decor van deze schitterende steden.

De Semana Santa in Salamanca, Ávila, Segovia en Zamora heeft in iedere stad zijn eigen specifieke kenmerken. Net zoals er verschillen in uitingsvorm zijn door heel Spanje. Zo heeft de Semana Santa in Castilië en Léon een ingetogener karakter dan die in Andalusië.

Tijdens deze Semana Santa reis bezoekt u drie steden die op de Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn Ávila, Salamanca en Segovia. Aan het einde van deze week staat nog een bezoek aan La Sierra de Francia op het programma. Dit  natuurgebied staat op de lijst van de Unesco Biosfeerreservaten.

U verblijft tijdens deze fly-drive 'Ondek de Semana Santa in Salamanca en omstreken', in een hotel in het centrum van Salamanca.

Palmpasen Salamanca
Semana Santa, Zamora
Dagmarkt, Zamora
Kruisweg, Segovia
Alcazar, Segovia
Semana Santa Avila
Stadmuren Avila
Semana Santa, Avila
Plaza Mayor, Salamanca
Semana Santa, Salamanca
La Alberca
Sierra de Francia
Semana Santa, Zamora
Hamdrogerij, Sierra de Francia
Semana Santa, Salamanca
Semana Santa, Segovia
8 dagen / 7 nachten

Prijs: 

Prijs per persoon                                                    Vanaf € 949 per persoon

Inclusief:

 • Verblijf en ontbijt in een hotel (3 of 4 ****) in het centrum van Salamanca
 • 4 x restaurantlunch
 • Autohuur
 • Vliegreis
 • Op basis van 2 personen per kamer

Exclusief:

 • reis- en annuleringsverzekering
 • fooien
 • rondleidingen

Minimum aantal deelnemers: 

2deelnemer(s)

Dagen: 

Zondag 25 maart 2018: Palmzondag

 • Aankomst op het vliegveld van Madrid
 • Ophalen huurauto
 • Autotrip naar Salamanca

Salamanca staat bekend om zijn vele monumenten, gebouwd met de kenmerkende goudkleurige stenen, zijn kunstwerken en het bruisende culturele leven. De stad huisvest de oudste universiteit van Spanje. Verder kan men in Salamanca het beroemde Schelpenhuis (Casa de las Conchas), de oude- en de nieuwe Kathedraal, de Romeinse Brug en het Art-Deco huis Casa Lys bewonderen in de stad die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Salamanca heeft een levendige, grote en indrukwekkende Semana Santa traditie. Tijdens deze reis zult in hier verschillende processies bezoeken.

Overnachting in Salamanca.

Maandag 26 maart 2018: Segovia

Ontbijt

Net als Salamanca staat het prachtige Segovia op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Indrukwekkend in het eeuwenoude Romeinse Aquaduct, het prachtige kasteel (de Alcazar) met zijn roemruchte verleden, de schitterende Gotische Kathedraal, de Paleishuizen en de kronkelende steegjes van de oude Joodse wijk (Spaanse naam).

Na de lunch kunt u de de indrukwekkende processies en de Kruisweg, georganiseerd door de plaatselijke broederschappen bezoeken. Ga ook eens kerk in en ervaar de serene sfeer die de Semana Santa oproept. In de kerken staan de pasos met de heiligenbeelden die tijdens de processies de kerk verlaten en vaak vele uren later, onder gezang weer terugkeren naar hun kerk.

Overnachting in Salamanca.

 

 

Dinsdag 27 maart 2018: Zamora

Ontbijt

De oude stad van Zamora is gelegen aan de oevers van de Duero. Het gezicht van de stad wordt bepaald door talloze art-deco gebouwen, eeuwenoude kerken,  een Romaanse Kathedraal en het indrukwekkende Plaza, omringd met schitterende bogen.

Zamora heeft een eeuwenoude Semana Santa traditie waar ook veel Spanjaarden op af komen. Sommige processies worden geheel in stilte gehouden.

In Zamora staat één van de belangrijkste Semana Santa musea die Spanje rijk is. Van alle broederschappen staan hier de pasos (buiten de Semana Santa) tentoongesteld en wordt het lijdensverhaal verteld aan de hand van de thema's van de paso's.

Lunch in Zamorra.

Overnachting in Salamanca.

 

Woensdag 28 maart 2018: Ávila

Vertrek naar Ávila

Avila herbergt een van de oudste middeleeuwse fortificaties van Europa. Binnen de historische stadsmuren, waarover voor een groot gedeelte kan worden gelopen, staan veel middeleeuwse paleizen. Ook heeft de stad een bijzondere kathedraal en is la Monasteria de la Incarnación zeker een bezoek waard. De kerk van San Vincent is een exemplarisch voorbeeld van Romaanse bouwstijl.

U luncht in deze stad waarvan het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Na de lunch kunt u natuurlijk nog een tijd in Ávila doorbrengen en hier de processies van de de Semana Santa bijwonen.

In de late avond vinden in Salamanca de processies 'Christo de la Agonía Redentora’ en ‘Santísimo Cristo Yacente de la Misericordia’ plaats. Het bijwonen van deze processies is een absolute aanrader.

Overnachting in Salamanca.

Donderdag 29 maart 2018: Salamanca

Ontbijt

Vandaag staat er geen excursie naar een andere stad op het programma. Misschien heeft u nog amper tijd gehad om Salamanca op uw gemak te bezoeken.

In het betoverende nachtelijke decor van Salamanca zullen vannacht de pasos van de Hermandades del Vía Cruci’ en die van 'de Nazarenos del Santísimo Cristo de la Agonía’ door de straten van de oude stad gedragen worden.

Overnachting in Salamanca.

Vrijdag 30 maart 2018: Salamanca

Ontbijt

Vandaag kunt u opnieuw zelf Salamanca ontdekken of de auto pakken om de omgeving van de stad te bekijken. Graag geven wij u tips.

In Salamanca zijn er verschillende processies waarvan de indrukwekkende nachtelijke processie van de Orde Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad de dag afsluit.

Overnachting in Salamanca.

Zaterdag 31 maart 2018: Sierra de Francia

Ontbijt

Neemt u vandaag de gelegenheid om naar het gebergte ‘Sierra de Francia’ te rijden. Dit natuurgebied staat op de lijst van Biosfeerreservaten van de Unesco. Een authentiek bergdorpje, gelegen op 1050 meter hoogte, is bijzonder vanwege de nauwe steegjes, pleintjes, de witte huizen en de uitkijkplekken die het dorp rijk is. Bezoek hier ook het indrukwekkende Plaza van dit dorpje, omsloten door houten en granieten bogen.

Vervolgens kunt u uw weg vervolgen naar een ander bergdorp. Hier zijn de traditionele huizen, het kasteel en de stadsmuren de moeite waard. Heeft daarna nog tijd, bezoek dan het Klooster van Peña de Francia waar la Virgen Negra (de Zwarte Maagd) te bewonderen is.

U kunt in één van de beide dorpje lunchen.

Hierna reizen we terug naar Salamanca, om daar een indrukwekkende nachtelijke processie van de Orde der Stilte te mee te maken.

 

Zondag 1 april 2018: Paaszondag 

Ontbijt.

Uw Semana Santa ervaring is ten einde. Hopelijk kunt u nog lang nagenieten, maar nu is het tijd voor uw vertrek naar de luchthaven en de terugreis naar huis.