Fly-drive 'Paradorreis Semana Santa Castilië en Léon'

De Semana Santa (Heilige Week)in  Castilië en Léon heeft diepe wortels in een rijk, cultureel en historisch verleden. Kunst, religie en tradities zijn de ingrediënten voor een van de grootste feesten in Castilië en Léon. De Semana Santa in dit gebied is verklaard tot belangrijk toeristisch erfgoed. De Semana Santa heeft veel aantrekkingskracht zowel op bezoekers vanuit de eigen regio, heel Spanje als internationaal.

Semana Santa

De Semana Santa (Heilige Week) is in de late Middeleeuwen ontstaan als een gemeenschappelijke uiting om het leven en sterven van Jezus Christus te gedenken. De emoties van de Semana Santa worden uitgebeeld in vele indrukwekkende processies. Deze reis laat u de eeuwenoude tradities en de pracht van talloze processies, die in honderden jaren nauwelijks veranderd zijn, ervaren met op de achtergrond het decor van deze schitterende steden.

Prachtige steden in Castilië en Léon

Castilië en Léon heet haar gasten die de processies, rites en ceremoniën van dichtbij willen meemaken, meer dan welkom. Daarnaast is het een fantastische manier om dit gebied in Spanje te ontdekken, met haar mooie natuur, architectuur, en heerlijke gastronomie.

Tijdens deze Paradorreis Semana Santa Castilië en Léon verblijft u in de Paradores van Salamanca, Segovia, Zamora en Avila. Vanuit deze luxe hotels, waarvan die in Zamora en Avila gelegen zijn in een historisch gebouw in het centrum, kunt u de processies van dichtbij meemaken.

Salamanca

Salamanca is een stad met een rijke historie en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De universiteit, de Kathedralen (de oude en de nieuwe) en de Plaza Mayor zijn ook buiten de Semana Santa de moeite van een bezoek meer dan waard. Deze stad is een geweldig decor voor de processies met de beelden die door de broederschappen hun weg vinden door de oude stad.

Zamora

In Zamora, gelegen aan de rivier Duero, wordt de Semana Santa met veel toewijding en intensiteit gevierd. Deze stad staat al eeuwen bekend als de 'hoofdstad' van Romaneske architectuur waar de Semana Santa tradities zijn doorgegeven van generatie op generatie. In Zamora staat een belangrijk Semana Santa Museum dat het hele jaar door open is.

Ávila

Ook de Unesco Werelderfgoed stad Ávila staat op het programma voor deze Semana Santa Reis. Een prachtige historische stad omgeven door een stadsmuur. Deze is voor een groot deel voor voetgangers toegankelijk en geeft een mooi beeld van deze Middeleeuwse Stad. Ook Ávila heeft een rijke traditie wat betreft de Semana Santa. Zo is er o.a. de kruisweg op Goede Vrijdag.

Segovia

Segovia is vooral bekend om zijn aquaduct van meer dan 2000 jaar oud en is als geheel een interessante stad om te bezoeken. De stad, ooit een smeltkroes van Christelijke, Joodse en Moorse culturen toont zijn erfgoed op vele plaatsen. In Segovia riep in 1474  Isabel la Católica zich uit tot koningin van Castilië. Samen met haar man Fernando van Aragón ging zij de geschiedenis in als grondleggers van Spanje. Tijdens de Semana Santa vinden de processies onder andere plaats bij de kathedraal en andere belangrijke monumenten van de stad.

Deze Paradorreis Semana Santa Castilië en Léon is een unieke ervaring in een decor van prachtige steden.

 

Semana Santa Segovia bij Romijns aquaduct
Segovia, leden van broederschap
Zamora, Semana Santa
Avila Semana Santa Kathedraal
Salamana, processie bij kathedraal
Semana Santa, Salamanca
Semana Santa, Segovia
Zicht op Segovia
Het aquaduct in Segovia
Plaza Mayor Salamanca
Stadmuren Avila
Avila, plein vanaf de stadsmuur
8 dagen / 7 nachten

Prijs: 

Paradorreis Semana Santa Prijs per persoon
Vertrek 25 maart 2018 vanaf € 1339,--

Inclusief:

  • Verblijf in de Paradors van Segovia, Zamora, Salamanca en Ávila
  • Ontbijt
  • Autohuur
  • Vliegreis
  • Informatie voor onderweg
  • verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer

Exclusief:

  • reis- en annuleringsverzekering
  • fooien
  • rondleidingen

Uiteraard ontvangt u de benodigde informatie om op de juiste tijd op de juiste plaats te kunnen zijn om de verschillende processies te kunnne bijwonen.