Rondreis altijd Semana Santa in Andalusië

De Semana Santa is een feest dat zijn weerga niet kent. Het gaat vooraf aan Pasen. Tijdens deze rondreis 'Altijd Semana Santa' wordt u door deskundigen op het gebied van deze Heilige Week meegenomen in de voorbereiding van dit feest. Zo leert u Andalusië kennen op een geheel andere manier. Deze reis laat zich prima combineren met het maken van een mooie rondreis door Andalusië. Op uw wensen stellen wij een bijzondere reis voor u samen.

Semana Santa in het hart van Andalusië

Dit katholieke feest vindt ieder jaar plaats voorafgaand aan Pasen. Tijdens deze rondreis bezoeken we de stadjes die liggen in centraal Andalusië. Hier staat de agenda het hele jaar in het teken van deze Heilige Week die georganiseerd wordt door de broederschappen. Deze bestaan over het algemeen uit zowel mannen als vrouwen. Naast hun religieuze taak hebben zij ook een belangrijke sociale functie, denk aan zorg voor zieken, ouderen en jongerenwerk. Hun huizen staan open voor hun leden maar ook andere mensen zijn er van harte welkom.

Semana Santa en het leven van alledag

Tijdens deze rondreis bezoekt u plaatsen waar de Semana Santa een grote rol speelt in het leven van alledag. Deze plaatsen liggen in het hart van Andalusië en hebben alle hun authenticiteit weten te behouden. Omdat dit gebied van Zuid-Spanje al duizenden jaren bewoond wordt, is er een keur aan monumenten, die de streek haar eigen kleur geven.

Wij hebben voor u gidsen gevonden die zelf actief zijn in een broederschap en tijdens de Heilige Week. Omdat de week een deel van henzelf is, ontvangt u unieke informatie tijdens deze rondreis 'Altijd Semana Santa' uit de eerste hand.

Aanplakbiljet Semana Santa
Kerk Santa Maria in Carmona (voormalige moskee)
Semana Santa museum in Baena
Klooster de la Encarncion, Osuna
6 dagen / 5 nachten

Prijs: 

2 personen Vanaf € 725 p.p.
   

Inclusief:

  • Gids, Semana Santa expert, in alle genoemde plaatsen
  • 5 overnachtingen in hotel  (3*** of 4****) incl. ontbijt

Exclusief:

  • Vervoer ter plekke. Op aanvraag organiseren wij uw vervoer.
  • Entreebewijzen
  • Bezoek aan La Escuela de Seatas in Carmona.

Dagen: 

Dag 1.

Rondleiding in met o.a. een bezoek aan de Romeinse Necropolis, La Puerta de Sevilla en de bijzondere kerk Santa María, op de plaats waar ooit een moskee stond. Nu rest nog de patio met de sinaasappelbomen. Na deze excursie bent u vrij om te gaan lunchen.  Graag voorzien wij u van suggesties over waar u kunt genieten van de specialiteiten van Carmona.

Optioneel: excursie naar de School van de Saetas. Hier wordt de bijzondere zangtechniek 'La Saeta' beoefend die specifiek is voor de Paastijd in dit gebied van Andalusië. Deze excursie is een absolute aanrader omdat het uniek is deze zangkunst buiten de Semana Santa om te kunnen beluisteren.

 

Dag 2.

Na het ontbijt staat er een bezoek aan het eeuwenoude stadscentrum op het programma.
Naast een bezoek aan het museum gaat u naar een aantal karakteristieke kerken uit de 16 de  en 17 de eeuw waarin een aantal zeer belangrijke beelden staat die tijdens de Semana Santa door de straten worden gedragen. De broederschappen van deze kerken spelen een grote rol tijdens de Semana Santa. Wij bieden u een inkijk in hoe deze week beleefd wordt.

 

Dag 3.

Vandaag bezoekt u een volgend stadje waar de excursie begint met een bezoek aan een aantal belangrijke kerken die kleur geven aan de Semana Santa. In deze parochies is een aantal broederschappen actief. Soms per parochie wel meerdere. U hoort wat zij doen en wat hun rol  is in de gemeenschap. In de kerk van San Mateo is een prachtig altaarstuk uit de renaissance te bewonderen evenals stukken uit de barok.

De dag wordt vervolgd in Puente Genil waar de brug bezocht wordt die naam geeft aan dit stadje. U brengt een bezoek aan een huis van een Cuartel, de naam van de bijzondere broederschappen in Puente Genil. U eindigt deze trip met een bezoek aan een werkplaats waar de beelden, die meegedragen worden tijdens de processies, gemaakt en gerestaureerd worden.

 

Dag 4.

De stad die we vandaag bezoeken staat bekend om haar prachtige barokke kerken zoals de Iglesia de Ntra. Sra. de la Asunción, la Iglesia de la Aurora en de kerk San Francisco. Uiteraard neemt uw gids u hiermee naar toe.

De reis wordt vervolgd in een stadje met een grote Semana Santa traditie. We lopen door haar straten, over de pleintjes en bezoeken kerken. Hierdoor kunt u zich een voorstelling maken van hoe het er in de Semana Santa uitziet met haar processies waarbij onder andere la Virgen de la Sierra en Jesús del Lavatorio en la Borriquilla worden meegedragen.

 

Dag 5.

Op deze laatste dag van deze Semana Santa reis gaat u naar een stad met een rijk culturele erfgoed. U bezoek onder andere het impostante Fortaleza de la Mota en het museum van San Juan, gevestigd in de gelijk genaamde kerk uit de 16-de  eeuw met haar schat aan voorwerpen die een belangrijke rol spelen in de Semana Santa in deze plaats.

in de middag doet u nog een laatste stadje aan. De Semana Santa hier is zo bijzonder dat deze is uitgeroepen tot belangwekkend toeristisch cultureel erfgoed. Wij gaan naar de Templo de Guadalupe en bezoeken het huis van de broederschap van de 4e Cuadrilla de Judíos de la Cola negra. We besluiten deze Semana Santa reis met een bezoek aan het Museo de Semana Santa.

 

Dag 6.

  • Ontbijt
  • Vandaag is uw Semana Santareis ten einde. U kunt terugkijken op een bijzondere ervaring.