Groepsreis 'Ervaar de Semana Santa in Castilië en Léon'

In de week voorafgaand aan Pasen wordt in een groot aantal Spaanstalige landen de Semana Santa gevierd. De Semana Santa in Castilië en Léon is een week die, gevormd door eeuwenoude tradities, families en vrienden bij elkaar brengt in hun geboorteplaats. De Semana Santa wordt georganiseerd door de broederschappen, die allemaal uniek zijn en zich richten op een specifiek aspect van de Heilige Maagd, Jesus of een andere figuur die tijdens het leven van Jesus een rol heeft gespeeld.

Groepsreis met als standplaats Salamanca

Deze reis voert u naar een aantal steden in Castilië en Léon. Eeuwenoude steden met tradities en monumenten ontstaan in de Middeleeuwen. Zo brengen wij u naar Salamanca, Ávila, Segovia en Zamora. Uw standplaats in Salamanca. Tijdens deze reis bezoekt u drie steden die op de Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn Ávila, Salamanca en Segovia. Deze steden en Zamora hebben hun eigen verhaal te vertellen waarbij hun rol in de geschiedenis en het ontstaan van Spanje een belangrijk onderwerp is. U ziet hier bijzondere monumenten, kastelen, kathedralen, komt op de centrale pleinen die voor de handel van de steden altijd van groot belang zijn geweest. Wij vertellen u de verhalen, niet alleen over de Semana Santa in Castilië en Léon, maar ook over de steden nu, in het huidige Spanje.

Semana Santa

De Semana Santa (Heilige Week) is in de late Middeleeuwen ontstaan als een gemeenschappelijke uiting om het leven en sterven van Jezus Christus te gedenken. De emoties van de Semana Santa worden uitgebeeld in vele indrukwekkende processies. Deze reis laat u de eeuwenoude tradities en de pracht van talloze processies, die in honderden jaren nauwelijks veranderd zijn, ervaren met op de achtergrond het decor van deze schitterende steden.

De Semana Santa in Salamanca, Ávila, Segovia en Zamora heeft in iedere stad zijn eigen specifieke kenmerken. Net zoals er verschillen in uitingsvorm zijn door heel Spanje. Zo heeft de Semana Santa in Castilla en Leon een ingetogener karakter dan die in Andalusië.

Unesco Werelderfgoed

Tijdens deze reis bezoekt u drie steden die op de Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn Ávila, Salamanca en Segovia. Aan het einde van deze week staat nog een bezoek aan La Sierra de Francia op het programma. Dit  natuurgebied staat op de lijst van de Unesco Biosfeerreservaten.

Deze deze groepsreis 'Ervaar de Semana Santa in Castilië en Léon verblijft u in een hotel in het centrum van Salamanca.

Salamanca, Ávila, Segovia, Zamorra
Palmpasen Salamanca
Semana Santa, Avila
Stadmuur en kathedraal Avila
Semana Santa, Salamanca
Semana Santa, Segovia
Romeis Aquaduct Segovia
Semana Santa in Zamora
Zamora
Semana Santa Segovia
8 dagen / 7 nachten

Prijs: 

Prijs per persoon (bij 2 personen op een kamer) Suplement diner in hotel
€ 1334,--  € 237

Inclusief:

 • Verblijf en ontbijt in een 3* of 4* hotel in het centrum van Salamanca
 • 4 x restaurantlunch
 • Alle excursies volgens het programma
 • Vervoer van hotel naar de diverse te bezoeken plaatsen
 • Transfer van de luchthaven van Madrid naar het hotel in Salamanca en v.v.

Exclusief:

 • reis- en annuleringsverzekering
 • fooien
 • rondleidingen
 • vliegreis

Aantal deelnemers:

Minimum aantal: 6 personen
Maximum aantal: 8 personen
 

Dagen: 

Zondag 25 maart 2018: Palmzondag

 • Aankomst op het vliegveld van Madrid
 • U wordt opgewacht door uw reisbegeleider
 • Busrit naar uw hotel in Salamanca

Salamanca staat bekend om zijn vele monumenten, gebouwd met de kenmerkende goudkleurige stenen, zijn kunstwerken en het bruisende culturele leven. De stad huisvest de oudste universiteit van Spanje. Verder kan men in Salamanca het beroemde Schelpenhuis (Casa de las Conchas), de oude- en de nieuwe Kathedraal, de Romeinse Brug en het Art-Deco huis Casa Lys bewonderen. Het historisch centrum van Salamanca staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Salamanca heeft een levendige, grote en indrukwekkende Semana Santa traditie. Tijdens deze reis zult in hier verschillende processies bezoeken.

Rondleiding Salamanca.

Overnachting in Salamanca.

Maandag 26 maart 2018: Segovia

Ontbijt

Vertrek naar Salamanca

Net als Salamanca staat het prachtige Segovia op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Indrukwekkend in het eeuwenoude Romeinse Aquaduct, het prachtige kasteel (de Alcazar) met zijn roemruchte verleden, de schitterende Gotische Kathedraal, de Paleishuizen en de kronkelende steegjes van de oude Joodse wijk (Spaanse naam).

Rondleiding in Segovia.

Na de lunch kunt u de de indrukwekkende processies en de Kruisweg, georganiseerd door de plaatselijke broederschappen bezoeken. U bezoekt ook een aantal kerken waar de pasos staan met de heiligenbeelden die tijdens de processies de kerk verlaten en vaak vele uren later, onder gezang weer terugkeren naar hun kerk.

Overnachting in Salamanca.

Dinsdag 27 maart 2018: Zamora

Ontbijt

Vertrek naar Zamora

De oude stad van Zamora is gelegen aan de oevers van de Duero. Het gezicht van de stad wordt bepaald door talloze art-deco gebouwen, eeuwenoude kerken,  een Romaanse Kathedraal en het indrukwekkende Plaza, omringd met schitterende bogen.

Zamora heeft een eeuwenoude Semana Santa traditie waar ook veel Spanjaarden op af komen. Sommige processies worden geheel in stilte gehouden. Omdat de Semana Santa hier zo leeft, heeft de stad één van de belangrijkste Semana Santa musea in Spanje. Van alle broederschappen staan hier de pasos (buiten de Semana Santa) tentoongesteld en wordt het lijdensverhaal verteld aan de hand van de thema's van de paso's.

Lunch in Zamorra.

Overnachting in Salamanca.

Woensdag 28 maart 2018: Ávila

Ontbijt

Vertrek naar Ávila

Avila herbergt een van de oudste middeleeuwse fortificaties van Europa. Binnen de historische stadsmuren, waarover voor een groot gedeelte kan worden gelopen, staan veel middeleeuwse paleizen. Ook heeft de stad een bijzondere kathedraal en is la Monasteria de la Incarnación zeker een bezoek waard. De kerk van San Vincent is een exemplarisch voorbeeld van Romaanse bouwstijl.

Vandaag lunchen we deze mooie stad waarvan het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Na de lunch kunt u natuurlijk nog een tijd in Ávila doorbrengen en hier de processies van de de Semana Santa bijwonen.

In de late avond vinden in Salamanca de processies 'Christo de la Agonía Redentora’ en ‘Santísimo Cristo Yacente de la Misericordia’ plaats. Het bijwonen van deze processies is een absolute aanrader.

Overnachting in Salamanca.

Donderag 29 maart 2018: Salamanca

Ontbijt

Vandaag staat er geen excursie naar een andere stad op het programma, dus tijd genoeg om Salamanca op uw gemak te bezoeken.

In het betoverende nachtelijke decor van Salamanca zullen vannacht de pasos van de Hermandades del Vía Cruci’ en die van 'de Nazarenos del Santísimo Cristo de la Agonía’ door de straten van de oude stad gedragen worden.

Overnachting in Salamanca.

Vrijdag 30 maart 2018: Salamanca

Ontbijt

Vandaag kunt u opnieuw zelf Salamanca ontdekken of gewoon een dag rust nemen. Voor de invulling in Salamanca geven wij u graag tips.

In Salamanca zijn er verschillende processies waarvan de indrukwekkende nachtelijke processie van de Orde Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad de dag afsluit.

Overnachting in Salamanca.

Zaterdag 31 maart 2018: La Alberca and San Martin

Ontbijt

Vertrek naar La Alberca

Neemt u vandaag de gelegenheid om richting de Sierra de Francia te rijden. Dit natuurgebied staat op de lijst van Biosfeerreservaten van de Unesco. Het authentieke bergdorpje La Alberca is gelegen op 1050 meter hoogte en is bijzonder vanwege de nauwe steegjes, pleintjes, de witte huizen en de uitkijkplekken die het dorp rijk is. Bezoek hier ook het indrukwekkende Plaza van dit dorpje, omsloten door houten en granieten bogen.

Vervolgens kunt u uw weg vervolgen naar San Martin del Castañar, een ander bergdorp. Hier zijn de traditionele huizen, het kasteel en de stadsmuren de moeite waard.

Vandaag lunchen we in La Alberca of San Martin.

Hierna reizen we terug naar Salamanca, om daar een indrukwekkende nachtelijke processie van de Orde der Stilte te mee te maken.

Zondag 1 april 2018: Paaszondag 

Ontbijt.

Vertrek naar de luchthaven voor de terugreis naar huis.